Sen när vart det okej för killar/gubbar att ha fula tajta gubb-badkalsonger? Det är så jäkla fult. Jag tycker att den enda gången det är okej att ha de är när man tävlingssimmar men ALDRIG annars. Vad är det som får dom att tycka att de är snyggt/sexigt? De värsta med det är att dom har magar som är större än en kvinna som väntar tvillingar också. Nere i Kroatien så hade 9 av 10 sånna badkalsonger och dom gick runt inne i hotellområdet bland alla affärer plus nere på stranden i dom. Självklart så har ju många av dom ryamatta över hela kroppen också.

Feta gubbar i badkalsonger är INTE okej!


Bilden lånad från google
Nu är vi hemma igen från Pula (Kroatien). Älsklingens pappa kom och hämtade oss på Arlanda. Planet landade 00:30 i natt så vi var hemma runt 01:30.

Veckan har varit helt underbar med en massa sol, bad och enormt mycke sightseeing. Tänkte skriva lite kortfattat om vad vi gjort i veckan för att om jag skriver om precis allt så blir det ett på tok för långt inlägg att läsa.

Den norra delen av Kroatien kallas för Istrien, där har dom fortfarande byggnader från romartiden vilket var det vi ville se. De var lite kul att det fortfarande finns italienska influenser kvar där i istrien. Det vi kollade in i Pula var den kända Amfiteatern där det under romartiden var en arena för gladiatorspel, vi kollade även in gamla kyrkor, tempel och den berömda triumfbågen. I närheten av vårat hotell finns ett gammalt fort (Fort Verudela) som var lite coolt, inne i fort verudela har dom även ett akvarium som vi kollade in.

Vrsar

Vi tog en båttur under en hel dag. Det första stället vi stannad på var staden Vrsar. Otroligt fin stad. Det första vi såg när vi kom fram var den mysiga hamnen med mängder av dyra stora lyx yachter. Sen när man kollade upp mot toppen av staden så såg man en massa charmiga hus upp längs dom branta backarna. Vid toppen av staden hittade vi ett skit mysigt krypin, lounge/bar liknande. Vi satte oss där i skuggan med ett glas cola, espresso och den goda Italian coladan. Utsikten där uppifrån var sjukt fin. Skumt nog så var det bara vi som satt där.

             


Lim Fjord

Nästa "stopp" var i Lim fjordkanalen som vi åkte in en bit på. Det som var fascinerande med det var att det syntes på öarna i kanalen att vattennivån har varit mycket högre en gång i tiden. Nästan högst upp på ena ön (runt 30-50meter) så fanns det en stor grotta som vi tyvärr inte fick gå upp i. Längs med kanalen tillbaka till Pula så såg vi en hel del mindre grottor också.

   


Rovinj

Sista stoppet var i staden Rovinj , också kallat för lilla Venedig. Den staden var enormt romantisk och fin. Det påminnde mycke om stockholms gamla stan fast mycke finare, Man använder fortfarande den gamla stilen med att hänga ut tvätten på en lina från ena huset till det mittemot. Det var många mysiga gränder som inte var mer än 2 meter breda. Kullersten överallt som för övrigt var väldigt halt så man var väldigt nära på att halka till och ramla ner för gränderna ett antal gånger. 

             


Maten i Pula var otroligt god och dom flesta tevliga när dom förstog att vi inte var tyskar. Det var nog ingen i hela staden som gillade tyskar och det är inte konstigt, dom kan inte ett ord engelska och kan inte betee sig som vanligt folk.

Värme hade vi gott om ca 40 grader i solen och 25 i havet. Det var skönt med en veckas semester utomlands men det var som man brukar säga borta bra men hemma bäst.
Nu är allt fixat, all packning är klar och allt här hemma är fixat. Nu är det bara att sitta och vänta på att våran privatchaufför (älsklingens pappa) kommer hit och plockar upp os vid halv 4. Satt på balkongen nyss med älsklingen och snackade samtidigt som jag tog en cigg, fick syn på ett plan som lyfte från Bromma flygplats, kände hur nervositeten vart mycke högre nu.

Kissarna känner nog på sig att vi ska iväg för dom är hur keliga som helst, mer än vanligt. Får se när vi kommer hem om dom är super glada att se oss eller om dom är skit sura för att vi varit borta så länge.

Nä ska gå ut i köket och diska upp den lilla disken som är så det är helt tomt när vi åker.

Tjingeling så länge!
Det var så jävla svårt att somna i natt så de blev väl vid halv 2 tiden vilket är jävligt sent då vi skulle upp 7 imorse för att tvätta. Första gången mobilen ringde i natt var 01:52, kommer ihåg att jag tog tag i den och trodde att de var larmet så på nåt sätt hade jag lyckats svara och lägga på. Sen ringde både min mobil och älsklingens mobiler runt halv 4 imorse och de var pga ett missförstånd. Sen hann det gå 4 minuter och så ringde nästa person. Så när mobilens larm gick igång första gången vid 06:45 så var jag väääääldigt nära på att kasta den i väggen. Känner i hela kroppen och i huvudet att jag sovit skit dåligt, det är precis som om man har halvsovit fram tills för 45 minuter sen.

Känner att mitt humör absolut inte är de bästa just nu, är extremt trött, nervös och irriterad. Visst vi åker inte förens på eftermiddagen och kan lägga mig och sova nån timme till men jag kommer inte kunna somna, nu är jag väl uppe och då är de kört.

Äh nu skiter jag i det här. Går ut i köket och fixar frukost till mig och älsklingen istället och hoppas på att humöret vänder.
Börjar bli mer och mer nervös nu. Imorgon bär det av till kroatien med älsklingen. Ska bli skönt att åka iväg. Det är så konstigt för att jag har inte insett att vi ska iväg fast vi har packat, växlat pengar och fixat allt här hemma. Det jag vet är att imorgon när älsklingens pappa kommer hit och hämtar oss för att köra oss till Arlanda så kommer nervositeten vara väldigt hög. Älsklingen kommer nog att bli tokig på mig imorgon.

Pratade med min älskade lillasyster Melanie idag också. Hon är på Rhodos med sina tjejpolare. De var skönt att höra hennes röst och veta att allt är okej med henne. Jag vet att jag kan vara som en lill-mamma ibland men det är bara för att jag älskar henne. Hon vart nog lite irriterad när jag sa till henne att vara försiktig och så några gånger om, men de får hon ta ;)

Just de på tal om ingenting, har pratat med brorsan ett antal gånger dom senaste dagarna och vi har bestämt att han och min älskade brorsdotter Tova ska komma ner hit till sthlm den 31 till den 2:a och sova här hos oss. Vi ska åka till skansen då eftersom att Tovisen aldrig har varit där så det ska bli jätte skojigt.

Nä nu ska jag fortsätta packa de sista och sen ska jag slänga mig i soffan och pussa på min älskling lite.

Ha de super alla! Puss & kram
Idag ahr det varit full rulle hära. Har storstädat och nyss kom vi precis upp med sista tvätten så nu är de avklarat. Skönt att slippa tänka på de nu. Det som är kvar att göra nu är packningen, får se om vi packar redan idag eller om vi gör det imorron.

Imorgon ska vi ner till centrum och kolla efter ett par låga sandaler till mig som jag kan ta med mig, dom enda låga jag har nu är ett par gamla flippisar som färgar av sig, har man haft på sig dom i en timme så är man helt svart under fötterna sen. Ska se om jag hittar nån snygg/bekväm tunika eller klänning imorgon också.

Ikväll blir det bara till att mysa framför tv´n med lite gott.
Imorgon står det en hel del saker att göra på schemat, vi måste storstäda och tvätta, fast det kanske blir så att vi städar eller tvättar imorgon eller tvärtom på torsdag, får se hur vi gör, MEN det som jag verkligen ser fram emot med imorgon är att vi ska gå och se den efterlängtade filmen Harry Potter och halvblodsprinsen. Har sett trailerna ett X antal gånger nu och blir lika ivrig varje gång jag ser dom. Hoppas på att den är lika bra som jag tror och förväntar mig att den ska vara.

Ser nu att klockan börjar bli lite mycke och ögonen börjar bli sömniga så nu blir det sängen för min del.

Natti Natti folket!

Idag har vi uträttat lite småsaker. Vi drog ner till centrum där vi mötte upp älsklingens mamma. De första vi gjorde var att gå till clas ohlson där vi köpte en ipod laddare till älsklingen och dammsugarmunstycke och påsar. Efter de så fick vi till exchange där vi växlade in pengarna som vi ska ha med oss till Kroatien. Först tänkte vi växla till euro men han som jobbade där tyckte att det var bättre och lättare för oss om vi växlade till kuna så då gjorde vi de.

Efter lite mer småhandling så gick hem till älsklingens mamma där vi fikade och älsklingen hjälpte henne att äntligen få upp en spegel och två facklor, de vart riktigt snyggt. Den lilla touchen gjorde mycke i hallen.

Vid halv 7 snåret drog vi mot Lina för att följa med på lägenhetsvisning. Lägenheten vi kollade på var skit fin så vi får se hur Lina gör med de.

Älsklingens pappa var även förbi idag och lämnade två resväskor till oss som vi ska låna med oss när vi åker, snäll som han är så ska han även hämta och lämna oss på Arlanda.

Nu är det bara 4 dagar kvar (eftersom att det är efter midnatt) wohooo

Älsklingen och jag var ju upp till Sala i lördags för att morsan och Magnus skulle gifta sig. Ceremonin tog inte så lång tid eftersom att det var ett borgligt bröllop och skönt var det att slippa höra prästen babbla en massa i evigheter. Efter ceremonin vart det två olika sorters smörgåstårtor och till fikat vart de kaffe/läsk och 4 olika vanliga tårtor. När allt de var avklarat blev de färd hem till morsan igen där partajet skulle vara. Mycke folk var där inklusive mina kusiner, morbröder och nya styvsyskonen. Hade de trevligt iaf, var kul att snacka och skoja med kusinerna.

Det som var negativt var att myggen älskade min kropp den natten. Svårt att sova hade jag också med tanke på att Tovisen sov mellan mig och älsklingen på en stor luftmadrass. Tovisen kan inte ligga still när hon sover, de slutade med att jag låg med överkroppen på golvet.

Morgonen efter så hjälpte jag till att städa lokalen sen vart de bråttom till tåget, halva vägen små joggade vi sen resten av vägen så sprang vi, jag har INTE konditionen för att springa de märkte jag. Väl på tåget efter vi satt oss ner så rann svetten i ansiktet och de kändes som att hjärtat tänkte ta sitt pick å pack och hoppa ur kroppen.

             

Idag var en riktigt tråkig dag, jag och Jessie satt här framför datorn och visste inte vad vi skulle hitta på. När man väl är riktigt uttråkad så blir man till slut på flumhumör vilket vi såklart vart. Jag gjorde fula miner och gömde mig inuti min tröja, medans Jessica drog ner hårbandet så att hon såg ut som Lina (Från Emil i lönneberga) när hon har tandvärk.

Visst är det likt?


Imorgon ska jag och älsklingen upp till Sala för att vara med när morsan gifter sig. Jag är glad för morsans skull att hon hittat någon som verkligen är bra. Får hoppas på att det är 3:e och sista gången hon gifter sig nu bara. Känns lite konstigt att hon ska gifta sig, inte bara de men att jag ska träffa mina morbröder och kusiner som jag inte sett på nästan 5 år. Fyra av mina kusiner kommer vara där också, och 2 av dom har jag inte sett på längre tid än så. Men det blir nog trevligt hoppas jag på. Får se om vi sover över eller om vi åker hem, de är trist om vi ska åka hem redan vid 19 tiden imorron om vi får de roligt, men vi får se om vi åker hem samma dag eller om vi åker hem på söndag.

Nu sitter jag här och väntar på att älsklingen ska komma hem fårn jobbet, stackarn har fått jobba över på en fredag :(
Ska se till att bara mysa ikväll, känner att jag har saknat honom som fan idag.

Nä ska koka upp ägg till mannen min så de är klart tills han kommer.

Puss och Kram på er!
Äntligen är de gjort, jag och älsklingen har bokat (och betalat) en veckas semester till Pula (Kroatien). Nu är det bara 9 (knappt) dagar kvar tills vi åker. De ska bli så himla skönt. Det blir första gången för mig som jag åker utomlands så jag är lite nervös. Åhhhh längtar verkligen.

Slänger upp en bild på stranden som ligger vid hotellet med hotellet i bakgrunden.

Det här är den bästa låten som MJ har gjort. Jag hoppas att du får vila i frid nu Michael!

Hur kommer det sig att man alltid kopplar vissa låtar till vissa personer? Jag har några låtar som jag verkligen börjar tänka på pappa t.ex. när jag hör dom. En av dom är Queensryche - Silent lucidity, men även Enigma och många fler.

Med min minsta syrra så har jag även där en mängd låtar då jag tänker på henne, t.ex. Akon - Lonely, Westlife - Us against the world, sen några smurflåtar :P haha men även flera andra där med. Med mamma så har jag en hel del där med, alla låtar av Type o Negative, Savage Garden, Kizz mfl. Listan är lång när det gäller många som verkligen betyder nåt.

Med älsklingen min så tänker jag på honom så fort jag hör Bon Jovis låtar Bed of roses och Thank you for loving me, men det finns självklart många fler låtar där med som gör att jag tänker extra mycke på honom.
När jag ändå är inne på den banan så undrar jag vad för låtar som får folk att tänka på mig. 
Äntligen lite ledighet. Skönt att inte behöva känna press och stress av skolan nu. Visst jag kommer fortfarande behöva läsa lite plattsättarböcker nu under sommarn men inget tvång sådär. Dom böckerna jag kan läsa om jag vill är om just plattsättning och inte en massa annat "trams" så de kommer vara lättare att få in och dessutom vara roligare att läsa.

Har varit  lite struligt dom senaste dagarna då de varit oklart om hur lång ledighet vi skulla ha. Till slut idag så fick jag reda på att vi börjar den 11:e augusti igen. Så det blir 5 veckors semester, wohoo. Lite saker har vi inplanerade så det blir ju inte att ha dödagar och bara sitter hemma.

Jag och älsklingen skulle ha gått på bio idag men det vart aldrig av, vi båda är för trötta för de. Men imorron då jäklar ska vi på bio. Det blir Ice Age 3. Har längtat skit mycke på den filmen. Nästa film som vi skall ses efter det är den nya Harry potter filmen, fast den får vi se när vi kommer hem ifrån utlandet.

Om det är nånting jag verkligen gillar så är det att gå på bio, älskar filmer!

Får se om syrran vill åka till bromma nästa vecka och kolla ut tapeter till hennes nya rum också.

Nu återgår jag till Family Guy, tjingeling!