»Home sweet home«

0kommentarer

Nu är vi hemma igen från Pula (Kroatien). Älsklingens pappa kom och hämtade oss på Arlanda. Planet landade 00:30 i natt så vi var hemma runt 01:30.

Veckan har varit helt underbar med en massa sol, bad och enormt mycke sightseeing. Tänkte skriva lite kortfattat om vad vi gjort i veckan för att om jag skriver om precis allt så blir det ett på tok för långt inlägg att läsa.

Den norra delen av Kroatien kallas för Istrien, där har dom fortfarande byggnader från romartiden vilket var det vi ville se. De var lite kul att det fortfarande finns italienska influenser kvar där i istrien. Det vi kollade in i Pula var den kända Amfiteatern där det under romartiden var en arena för gladiatorspel, vi kollade även in gamla kyrkor, tempel och den berömda triumfbågen. I närheten av vårat hotell finns ett gammalt fort (Fort Verudela) som var lite coolt, inne i fort verudela har dom även ett akvarium som vi kollade in.

Vrsar

Vi tog en båttur under en hel dag. Det första stället vi stannad på var staden Vrsar. Otroligt fin stad. Det första vi såg när vi kom fram var den mysiga hamnen med mängder av dyra stora lyx yachter. Sen när man kollade upp mot toppen av staden så såg man en massa charmiga hus upp längs dom branta backarna. Vid toppen av staden hittade vi ett skit mysigt krypin, lounge/bar liknande. Vi satte oss där i skuggan med ett glas cola, espresso och den goda Italian coladan. Utsikten där uppifrån var sjukt fin. Skumt nog så var det bara vi som satt där.

             


Lim Fjord

Nästa "stopp" var i Lim fjordkanalen som vi åkte in en bit på. Det som var fascinerande med det var att det syntes på öarna i kanalen att vattennivån har varit mycket högre en gång i tiden. Nästan högst upp på ena ön (runt 30-50meter) så fanns det en stor grotta som vi tyvärr inte fick gå upp i. Längs med kanalen tillbaka till Pula så såg vi en hel del mindre grottor också.

   


Rovinj

Sista stoppet var i staden Rovinj , också kallat för lilla Venedig. Den staden var enormt romantisk och fin. Det påminnde mycke om stockholms gamla stan fast mycke finare, Man använder fortfarande den gamla stilen med att hänga ut tvätten på en lina från ena huset till det mittemot. Det var många mysiga gränder som inte var mer än 2 meter breda. Kullersten överallt som för övrigt var väldigt halt så man var väldigt nära på att halka till och ramla ner för gränderna ett antal gånger. 

             


Maten i Pula var otroligt god och dom flesta tevliga när dom förstog att vi inte var tyskar. Det var nog ingen i hela staden som gillade tyskar och det är inte konstigt, dom kan inte ett ord engelska och kan inte betee sig som vanligt folk.

Värme hade vi gott om ca 40 grader i solen och 25 i havet. Det var skönt med en veckas semester utomlands men det var som man brukar säga borta bra men hemma bäst.

Kommentera

Publiceras ej